Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g de poro
- 25 g de cebolla
- 15 g de aceite vegetal
- 40 g de mantequilla, sin sal
- 610 g de chícharos, congelados
- 2 cditas de sal gruesa
- 80 g de vino blanco, uva Chardonnay
-
500
g de fondo de verduras
lub 500 g de caldo de verduras, en tetrapack - 200 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 80 g de queso de cabra
- semillas de ajonjolí negro, tostado
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1436 kJ / 342 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de pimiento con calabacitas
30min
Crema de jitomate
30min
Sopa de poro y papa
30min
Crema de calabacita, cilantro y chile
40min
Sopa de chícharo y tocino
30min
Sopa de flor de calabaza
35 Min
Sopa de jitomate y queso de cabra
20 min
Sopa de jitomate y elote
40min
Sopa de poro y papa
40min
Sopa de chícharo y hierbabuena
30min
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25 min
Crema de elote y estragón
1h