Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crepes
- 250 g farinha
- 500 g leite
- 2 ovos
- 1 c. sopa de azeite
- 1 pitada de sal
- Manteiga q.b. p/ untar
Recheio
- 50 g queijo da Ilha em pedaços
- 200 g chalotas
- 50 g azeite
- 400 g bacalhau demolhado e desfiado
- 2 c. chá de cebolinho picado
- 1 c. chá de molho de ostra
- 1 pitada de pimenta
Molho
- 200 g água
- 200 g leite
-
2
c. chá de caldo de peixe
lub 2 cubos de caldo de peixe - 30 g amido de milho
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1904.6 kJ / 455.2 kcal
- Białko
- 41.6 g
- Węglowodany
- 35.7 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 3958.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortilha de frango
40 min
Quiche Lorraine
45 min
Empanada multicolor
1 godz. 15 min
Quiche de três tomates
1 Std. 5 Min
Crepes de pescada
1 godz. 15 min
Crepes de camarão
1h 10min
Rolo de espinafres e queijo
40 min
Almofadinhas de bacalhau
1 godz. 45 min
Tartes de alho-francês e cenoura
1 godz. 15 min
Canelones de Bacalhau à Algarvia
1 godz.
Quiche de alho-francês e camarão
1h 10min
Crepes de peixe
1 godz. 55 min