Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelado
- 100 g açúcar
- ½ vagem de baunilha, só as sementes
- 4 claras de ovo
- 1 pitada de sal
- 400 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 100 g pepitas de chocolate
- 120 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 16 fatias de pão de brioche
Polme
- 300 g farinha tipo 65
- 250 g leite
- 3 ovos
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 3312.1 kJ / 791.6 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 96.6 g
- Tłuszcz
- 36.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.6 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 417.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Duo de chocolate e avelã
3 Std. 30 Min
Maçã espiralizada frita com custard - TM6
Brak ocen
Gelado de chocolate
12 Std.
Bolachas de cacau
1u. 30min
Copinhos
1u. 30min
Affogato de chocolate
10 Min
Gelado de chocolate e café
5 Std. 15 Min
Bolo cassata
40 min
Gelado com crocante de chocolate e avelã
8 Std. 30 Min
Gelado de chocolate
8 Std.
Crepes de cacau
40 min
Leite-creme de chocolate
40 min