Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Choux
- 130 g farinha tipo 65
- ½ c. chá de fermento p/ bolos
- 50 g queijo parmesão
- 250 g água
- 60 g manteiga
- ½ c. chá de colorau
- 2 ovos batidos
Recheio
- 300 g camarão c/ casca
- 500 g leite
- 1 c. chá de caril em pó
- 80 g farinha
- 30 g manteiga
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
Molho
- 200 g natas
- 10 g amido de milho
- 1 c. chá de açafrão-da-índia
- ½ c. chá de sal
- 1 c. sopa de cebolinho picado p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1050.2 kJ / 251 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 545.8 mg
Alternatywne przepisy
Camarão com molho cocktail
30min
Piza fresca com pesto de pistácio
40min
Espargos panados com maionese de pimentos e queijo
45min
Megassanduiche com pão de alho
Brak ocen
Espargos com presunto
45min
Queijo tipo mascarpone
16 Std.
Blinis com tomilho limão e salmão marinado
72 godz.
Peras em Moscatel com gelado de lima
4h
Éclaires salgados
1h 30min
Taças mexicanas
20 min
Abóbora-manteiga com bacalhau e camarão
2h
Ciabatta com azeitonas
1h 30min