![Frolla alle mandorle con zabaione agli agrumi Frolla alle mandorle con zabaione agli agrumi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/42B2EDEC-83BC-47AD-9378-0BF37FD4FA26/Derivates/621BCE68-CF37-4432-A816-45C93987CA12.jpg)
Wersje kompatybilne
Frolla alle mandorle con zabaione agli agrumi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crumble alle mandorle
- 50 g di burro, congelato a pezzi
- 50 g di farina tipo 00
- 50 g di farina di mandorle
- 50 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
Polpa di agrumi
- 1 arancia, preferibilmente biologica
- 1 limone, preferibilmente biologico
- 1 pompelmo, preferibilmente biologico
Zabaione agli agrumi
- 4 tuorli
- 120 g di zucchero
- 60 g di vino dolce, tipo Moscato o Porto bianco
- 60 g di succo d'arancia, spremuto fresco
Termine della preparazione
- 1 cucchiaio di bacche di goji
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1418 kJ / 339 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 44.6 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbetto alla mela verde
20 Min
Sorbetto al lime
26sa 50 dk
Sorbetto di mela verde
10min
Tortini al caramello
1 godz.
Semifreddo alle castagne
12klst 15 min
Albumi montati a neve
5min
Aroma di capperi
4 Std. 10 Min
Crema al mandarino
20 Min
Burro ai gamberi
2ч. 35 мин.
Burro Montpellier
Keine Bewertungen
Crumble alle pere e crema di ricotta
1 godz.
Bignè al formaggio
1 Std. 5 Min