Wersje kompatybilne
Baci di dama salati al parmigiano e pistacchi con mostarda di pere (di Sebastiano Rovida)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g di pistacchi tritati
- 140 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 150 g di burro a pezzi
- 150 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di paprika dolce (circa 2 g)
- 20 g di mostarda di pere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 837 kJ / 200 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bignè al radicchio con glassa al taleggio
1 godz. 20 min
Mousse di formaggio di capra e menta con composta di pere
40 Min
Bignè a sorpresa
2 godz.
Mousse di prosciutto, tonno o formaggio
10min
Crostini di pane di segale con mele e Montasio
30 Min
Gelato alla mozzarella di bufala con pesto al basilico
10h 20min
Conetti croccanti con mousse di Gorgonzola
5 godz. 30 min
Canapè ai carciofi e senape (per 2 persone)
20 min
Frolla alle mandorle con zabaione agli agrumi
1h 10min
Bicchierini di Taleggio allo zafferano e verdure
20 min
Bignè al formaggio
1 Std. 5 Min
Agliata verde
15 min