Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b. per imburrare
- 90 g di nocciole sgusciate
- 120 g di farina integrale
- 120 g di farina
- 2 cucchiaini di bicarbonato di sodio
- ½ cucchiaino di sale
- 450 g di latticello
- 60 g di zucchero muscovado
- 75 g di miele
- 65 g di semi di zucca
- 75 g di datteri denocciolati a listarelle
- 50 g di uvetta
- 45 g di ciliegie disidratate
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza grattugiata (senza la parte bianca)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 408 kJ / 98 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 14.1 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crackers integrali al rosmarino
2h 40min
Barrette ai cereali
40 min.
Canestrelli salati al formaggio e frutta secca
1h 30 min.
Biscotti salati di farro e zucca al profumo di timo
1h 10 min.
Mandorle e cacao espresso
1h
Barrette di cereali con uvetta e mirtilli
50 min.
Barrette di granola e ciliegie
40 min.
Barrette di riso soffiato alle arachidi
2h 20min
Tegole al cacao con mandorle
12h 30min
Barrette fruit energy
55 min.
Crackers multicereali
3h
Barrette ai cereali e frutta secca
2h 30min