![Geflügellebercreme Geflügellebercreme](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F18DFB84-1578-4129-91BB-1E632970E33E/Derivates/50EDEB7D-1D11-4448-9D9F-A2049AD3109C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g Schalotten
- 1 Knoblauchzehe
- 5 Stängel Thymian, abgezupft
- 100 g Butter, in Stücken
- ¼ TL Piment, gemahlen
- 200 g Geflügelleber, geputzt, in groben Stücken
- ¾ TL Salz
- 2 EL roter Portwein
- 1 Baguette, in Scheiben
- 1 Bund Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Gesamtrezept
- Kalorie
- 1463 kJ / 349 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Geflügelleber-Pastete
1ωρ. 10 λεπτ.
Gsiberger Leberpastete
3h 30min
Makrelen-Kresse-Aufstrich
10min
Hähnchenleber-Pistazien-Pastete
15 dk
Kaninchen alla Liguria
10h
Melanzanicreme
1sa 20 dk
Champignon-Terrine
3h 50min
Makrelen-Frischkäse-Aufstrich
10min
Bruschetta Florentiner Art mit Geflügelleber
20 dk
Gewürzpaste für Hühnerbrühe
45 Min
Geflügelleberwurst
6 Std. 40 Min
Hähnchen-Galantine mit Dill-Joghurt-Sauce
3h 25min