Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Toastbrot, ohne Rinde, in Stücken
- Milch zum Einweichen
- 25 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 40 g Zwiebeln
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- 200 g fetter Speck, geräuchert, in Stücken
- 500 g Geflügelleber
- 3 Eier
- 200 g Sahne
- 1 TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 10 g Calvados (Apfelschnaps)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1004 kJ / 240 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asturische Fischsuppe
35 min
Gewürzgurken-Suppe (Rassolnik)
1h 20min
Gemüse-Leber-Torte
1 godz. 50 min
Fisch-Minestrone
50 min
Geflügellebercreme
5h 30 min
Fischsuppe
1h 40 min
Tomaten-Fisch-Suppe
35 min
Hähnchenleber-Pistazien-Pastete
15 Min
Borschtsch mit Rindfleisch
1 Std. 10 Min
Andalusische Fischsuppe
50 min
Geflügelleberwurst
6 godz. 40 min
Ucha - Fischsuppe
50 min