Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quarkfüllung
- 3 Eier
- 120 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 500 g Quark, 40% Fett
- 200 g Sahne
- 30 g Speisestärke
Schokoladenteig
- 200 g Zartbitter-Schokolade (50% Kakao), in Stücken
- 250 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 220 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 4 Eier
- 350 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 110 g Milch
- 50 g Kakao
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1719 kJ / 411 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Russischer Zupfkuchen
1h 30 min.
Schaumkusstorte
3 Std. 45 Min
Schmandkuchen ("Falscher" Cheesecake)
1h 55min
Himmlisches Manna
2h
Schokoladenkuchen mit Bienenstichkruste
2h 30min
Rahmkuchen
9h 25min
Streusel-Mohn-Käsekuchen
7h 15min
Eierlikörkuchen mit Nuss-Nougat-Swirl
2h 30min
Marmorierter Brownie-Käsekuchen
8h
Zimt-Torte
1h 30 min.
Russischer Zupfkuchen vom Blech
1h 30 min.
Apfelrahmkuchen
1hod. 50min