
Urządzenia i Akcesoria
Gefüllter Schokoladenkranz
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz. 40 min
20 Scheiben
Składniki
Quarkfüllung
-
Eier3
-
Zucker120 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Quark, 40% Fett500 g
-
Sahne200 g
-
Speisestärke30 g
Schokoladenteig
-
Zartbitter-Schokolade (50% Kakao) in Stücken200 g
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten250 g
-
Zucker220 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Eier4
-
Mehl350 g
-
Backpulver2 TL
-
Milch110 g
-
Kakao50 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Kalorie
411 kcal /
1719 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
37 g
Błonnik
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 3/2018
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy