Urządzenia i Akcesoria
Puddingschnecken
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
14 Stück
Składniki
Pudding
-
Milch750 g
-
Zucker80 g
-
Vanillepuddingpulver2 Pck.
Hefeteig
-
Milch120 g
-
Zucker50 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Mehl und etwas mehr zum Ausrollen500 g
-
Butter in Stücken100 g
-
Eier2
-
Puderzucker zum Bestäuben2 - 3 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
1239 kJ /
296 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1 godz. 45 min
Nuss-Nougat-Creme-Blume
1 godz. 35 min
Haselnuss-Streuselkuchen
1 godz. 30 min
Nuss-Striezel
1 godz. 30 min
Nussschleifen
2 godz.
Quark-Hefe-Taler
2 godz. 15 min
Hefeknoten mit Käse und Schinken
2 godz. 30 min
Schwarzwälder Kirschrolle
1 godz. 30 min
Streuseltaler
1 godz. 45 min
Schoko-Hörnchen
35 min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1 godz. 30 min
Amerikaner
2 godz.