Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shortcrust Pastry
- 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 225 g plain flour, plus extra for dusting
- 120 g unsalted butter, cold, diced, plus extra for greasing
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 Tbsp water
Filling
- 30 g milk
- 1 pinch saffron threads
- 150 g double cream
- 1 medium egg
- 2 pinches cayenne pepper
- 2 pinches fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 200 g fresh crab meat, mix of white and brown
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1988 kJ / 478 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Sód
- 413 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crab Croquettes with Romesco Sauce
5h 20 min.
Emmental Gougères
50min
Quick Cheese Soufflés
45min
Crab Cakes
1h 35min
Crab Tart
2h 30min
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1 Std. 10 Min
Arbroath Smokie Soup
40min
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40min
Salmon Soufflé
1h
Mini Crab Cakes with Coriander Paste
1h
Monkfish and prawn soup
1h
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35min