Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g tamarind paste (see Tips)
- 1 tbsp brown sugar
- 15 sprigs fresh coriander, leaves and stalks (approx. 30 g)
- 2 fresh long green chillies, trimmed and cut into thirds
- 2 tsp lemon juice
- 1 tsp olive oil
- 1 ½ tsp cumin seeds
- ¾ tsp ground ginger
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 1617 kJ / 385 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 72.1 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 66.5 mg
Alternatywne przepisy
Lemon rasam
40 min
Vada
2h 35min
Date and tamarind chutney
8h 50min
Sambhar
1 godz. 30 min
Fresh coconut chutney
10min
Aloo tikki
55 min
Paneer
4h 5min
Everyday Indian curry paste
30 min
Amritsari dal
26 Std.
Potato karakari
50 min
Dosa with spiced potato filling
17 Std. 40 Min
Bengali fish cakes
1 godz. 20 min