![Tamarind chutney Tamarind chutney](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/79276231-6939-4558-A13E-F0D6FCF85B64/Derivates/35737C0B-12E5-424C-BF5F-3EA4DE6408BD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g tamarind paste (see Tips)
- 1 tbsp brown sugar
- 15 sprigs fresh coriander, leaves and stalks (approx. 30 g)
- 2 fresh long green chillies, trimmed and cut into thirds
- 2 tsp lemon juice
- 1 tsp olive oil
- 1 ½ tsp cumin seeds
- ¾ tsp ground ginger
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 1617 kJ / 385 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 72.1 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 66.5 mg