![Courgette and Parmesan Muffins Courgette and Parmesan Muffins](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/123E7D0B-D263-4D33-85D9-882C668A2D6E/Derivates/0644304A-EBC9-4D36-B48D-ECC666FFF3D4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
80
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 1 garlic clove
- 100 g onions, quartered
- 10 g olive oil, plus extra for greasing
- 300 g courgettes, cut in pieces
- ½ tsp fine sea salt
- 80 g milk
- 100 g plain flour
- 2 medium eggs
- 70 g soft goat's cheese (or any soft cheese), cut in 12 pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 461 kJ / 110 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Mini Vegetable Frittatas
35 min
Cauliflower and Broccoli Gratin
50min
Vegetable Waffles
15 min
Vegetable Cheese Muffins
35 min
Vegetable Tart
1h 15min
Vegetable and Hazelnut Cheese Muffins
45 min
Courgette, Corn and Ricotta Pancakes
1h 5 min
Tagliatelle with Pumpkin
1 godz. 10 min
Broccoli and Bacon Tarts
45 min
Pea and Courgette Tarts
1 godz.
Salmon Dill Muffins
45 min
Courgette and Feta Risotto
30 min