Sommerliche Putenrouladen auf Zitronentagliatelle

Sommerliche Putenrouladen auf Zitronentagliatelle

4.5 26 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    80 g
  • frischer Thymian Blättchen abgezupft
    6 Zweiglein
  • frischer Rosmarin Nadeln abgezupft
    2 Zweiglein
  • Zwiebeln halbiert
    120 g
  • Knoblauchzehe halbiert
    1
  • rote Paprikaschote (ca. 150 g), in Stücken
    1
  • frische Fisolen in Stücken (5 cm)
    200 g
  • Wasser
    600 g
  • Tomatenmark
    20 g
  • Salz etwas mehr für das Fleisch
    ½ TL
  • Putenschnitzel (600-700 g)
    6
    6 Hühnerfilets, (siehe Tipp)
  • Pfeffer, frisch gemahlen für das Fleisch
    etwas
  • durchwachsener Speck, geräuchert (dünn geschnitten)
    12 Scheiben
  • Champignons, frisch
    200 g
  • Olivenöl etwas mehr zum Braten
    40 g
  • Zucker
    1 EL
  • Tagliatelle getrocknet
    400 g
  • Bio-Zitrone
    1
  • Weißwein
    100 g
  • Mascarpone
    150

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 664 kcal / 2777 kJ
Białko 47 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...