Gebackene Süßkartoffeln mit Knoblauchdip

Gebackene Süßkartoffeln mit Knoblauchdip

4.4 128 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

Gebackene Süßkartoffeln
  • Olivenöl etwas mehr zum Einfetten
    4 EL
  • Knoblauchzehe
    1
  • Thymian, getrocknet
    1 TL
  • Salz
    ½ TL
  • Süßkartoffeln je nach Größe
    3 - 4
  • Sonnenblumenkerne nach Geschmack
    3 - 4 EL
Knoblauchdip
  • Schalotten halbiert
    40 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    2
  • Magertopfen
    250 g
  • Schlagobers
    100 g
  • Salz
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    1 Msp.
  • frischer Schnittlauch in Röllchen
    ½ Bund

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 458 kcal / 1920 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...