
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Joghurt-Dip
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Frühlingszwiebel in Stücken
- 3 Stängel Petersilie abgezupft
- 3 Stängel Minze abgezupft
- 500 g Joghurt, 10% Fett
- 1 TL geriebene Zitronenschale
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
Halloumi-Rösti
- 50 g Mandeln
- 300 g Zucchini in Stücken
- 200 g Möhren in Stücken
- 500 g Halloumi in Stücken
- 2 TL Johannisbrotkernmehl
- 4 Eier
- ½ TL Pfeffer
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 880 kcal / 3688 kJ
- Białko
- 44 g
- Tłuszcz
- 72 g
- Węglowodany
- 12 g
- Błonnik
- 5 g