Ricotta-Gnocchi mit Tomatensauce
TM6 TM5

Ricotta-Gnocchi mit Tomatensauce

4.2 (118 ocen)

Składniki

Ricotta-Gnocchi

  • 50 g Mandeln
  • 50 g Parmesan, in Stücken
  • 5 - 10 Blätter Basilikum
  • 250 g Ricotta
  • 1 Ei
  • 1 Eigelb
  • 40 g Gluten
  • ½ TL Salz
  • 2 Prisen Muskat

Tomatensauce

  • 1 Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
  • 1 Knoblauchzehe
  • 30 g getrocknete Tomaten, abgetropft
  • 20 g Olivenöl
  • 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
  • 50 g Tomatenmark
  • ½ TL Salz
  • ½ TL Oregano, getrocknet

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2928 kJ / 700 kcal
Białko
38 g
Węglowodany
19 g
Tłuszcz
51 g
Błonnik
7.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy