![Ricotta-Gnocchi mit Tomatensauce Ricotta-Gnocchi mit Tomatensauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7C642B2C-789F-458F-854A-A22123441D42/Derivates/0d5c1c0d-17fb-41c5-9f54-aee75a4990ed.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta-Gnocchi
- 50 g Mandeln
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 5 - 10 Blätter Basilikum
- 250 g Ricotta
- 1 Ei
- 1 Eigelb
- 40 g Gluten
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Muskat
Tomatensauce
- 1 Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g getrocknete Tomaten, abgetropft
- 20 g Olivenöl
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 50 g Tomatenmark
- ½ TL Salz
- ½ TL Oregano, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2928 kJ / 700 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Błonnik
- 7.7 g
Alternatywne przepisy
Zucchini-Taboulé mit gebratenem Halloumi
1 godz. 50 min
Low-Carb-Gnocchi mit Tomatensauce
40min
Halloumi-Rösti mit Joghurt-Dip
1 Std.
Sellerie-Schnitzel mit Pilz-Tomaten-Sugo
1 Std.
Steinpilzschmarrn mit Paradeisersauce
45 min
Knusperkohlrabi mit Chili-Aioli
1 Std. 10 Min
Spargel mit Parmesan-Reis und Zitronen-Zabaglione
1 Std.
Frische Grüne Gnocchi alla Romana
1h 30min
Gelbe Zucchini-Nudeln mit Petersilien-Salsa
35 min
Gefüllte Auberginen
1 Std.
Erdäpfel-Spinat-Roulade
2 Std. 30 Min
Low Carb Pizza mit Zucchini und Pilzen
2h