Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 350 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 200 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 25 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Salz
- 1 Prise Zucker
Belag
- 100 g Gouda, in Stücken
- 200 g passierte Tomaten
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Oregano
- 1 Knoblauchzehe
- 125 g Mozzarella (1 Kugel), in Stücken
- 200 g Tomaten, in Scheiben (5 mm)
- 40 g Rucola
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2283 kJ / 545 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 5.1 g
Alternatywne przepisy
Pizza Bianco mit Pesto und Mozzarella
1h 25min
Pizza mit Spinat und Schafskäse
1sa 10 dk
Pizza Frescolina
1h 40min
Pizza Vier Jahreszeiten
1h 30min
Gemüsepizza
1h 40min
Zucchini-Pizza
1h 50min
Paprika-Pizza
1 godz. 55 min
Pizza bianco mit Pesto und Mozzarella
1h 20min
Pizza-Bruschetta
1h 30min
Pizza alla marinara (auf Seefahrerart)
1sa 35 dk
Pizza mit Schinken und Pilzen
1h 45min
Pizza mit Rucola und Parmaschinken
1 godz.