Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- le zeste d'½ citron jaune non traité
- 150 g de sucre en poudre
- 500 g de lait
- 30 g de fécule de maïs
- 2 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 5 jaunes d'œufs
- farine de blé, pour fariner
- 1 pâte feuilletée maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1333 kJ / 319 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 39.1 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Nids de Pâques meringués
3 Std. 20 Min
Croustade aux pommes
50 Min
Kougelhof cerise-pâte d'amande à la vapeur
1h 30min
Oranais
1h 30min
Pastéis de nata à la cannelle
2h
Grande pavlova fruits rouges et amandes
15h
Calissons d'Aix
24h
Croustade gasconne aux pommes
45min
Gâteau aux abricots et à la semoule de blé dur
1h
Crème catalane
4h 25 min
Crème brûlée
2 godz. 40 min
Tarte tropézienne
3h