Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- le zeste d'½ citron jaune non traité
- 150 g de sucre en poudre
- 500 g de lait
- 30 g de fécule de maïs
- 2 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 5 jaunes d'œufs
- farine de blé, pour fariner
- 1 pâte feuilletée maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1333 kJ / 319 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 39.1 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Gratin au sabayon et aux fruits rouges
15min
Crème brûlée
2h 40min
Kouign-amann
2h 15min
Sphère comme une orange sanguine
18 Std.
Crème brûlée à la fraise
3h 10min
Cheesecake framboises
5h
Crème brûlée à la Passion
3h 45 min
Gâteau magique au caramel au beurre salé
3 godz. 15 min
Pastéis de nata à la cannelle
2 godz.
Tarte façon "crème brûlée"
4 godz.
Crème catalane
4h 25min
Tarte au citron destructurée
20min