Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 60 g de sucre en poudre
- de beurre, pour le moule
- farine de blé, pour le moule
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
La garniture
- 3 citrons jaunes de Menton, non traités, zeste et jus
- 150 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 120 g de beurre, coupé en morceaux
- 100 g d'amandes en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2046 kJ / 490 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 30.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte tatin
1u.
Tarte à l'orange
12h
Cheesecake au citron et pavot
24u.
Gâteau tout citron
55min
Tarte aux abricots et aux amandes
1h 35min
Tartelette citron vert-gingembre
12h
Tarte au chocolat et noix du Périgord
1h 15min
Tarte à la noix de coco
1u.
Gâteau basqu'ô fraises
1u. 45min
Gâteau magique au citron
3h 15min
Gâteau basque à la confiture de cerises
50min
Tarte aux prunes et aux noisettes
2h 15min