Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le coulis
- 200 g de fraises, équeutées
- 30 g de sucre en poudre
- le jus d'un citron jaune
- 75 g d'eau
La crème
- 5 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 500 g de mascarpone
- 1 pincée de sel
- 12 biscuits à la cuillère (voir "Conseil(s)")
- 300 g de fraises, coupées en lamelles et quelques-unes pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2043 kJ / 489 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Charlotte aux fraises
3hod. 35min
Entremets fraise-framboise comme un tiramisu
40min
Tarte aux fraises
4h
Tiramisu aux framboises
3h 20 min
Gâteau roulé à la fraise et au mascarpone
1h 20min
Tiramisu fraise rhubarbe en verrines
2j 30 menit
Charlotte aux framboises
3h 40 min
Verrine fraise-chocolat blanc
1u. 45min
Tiramisu aux deux chocolats et framboises
12j 30 menit
Tiramisu framboises-fraises
3h
Tiramisu à l'italienne
4h 40min
Tiramisu poire-speculoos
12j 30 menit