Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 œufs
- 150 g de sucre en poudre
- 170 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 30 g d'huile neutre
- 50 g de lait
- beurre pour le plat
- 550 g de pommes pelées, en morceaux (5 environ)
- 1 sachet de sucre vanillé
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1732 kJ / 414 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Gâteau aux poires
50min
Cake aux pommes
1u.
Gâteau au yaourt
40min
Gâteau cœur à l'ananas
45 min
Gâteau aux poires et aux amandes
1h 50min
Gâteau au yaourt, pommes et raisins secs
40min
Gâteau super pomme
55min
Far aux pommes
1u.
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1u.
Gâteau aux abricots et aux amandes
50min
Gâteau pommes-cannelle
1u.
Gâteau Émilie
45 min