Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 3 Eier
- 6 Eigelb
- 200 g Zucker
- 200 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
Rote-Beeren-Mischung
- 300 g roter Traubensaft
- 70 g Zucker
- 3 Pck. Tortenguss, rot
-
700
g rote Beeren, gemischt, frisch
lub 700 g rote Beeren, gemischt, TK, aufgetaut
Baiser
- 150 g Zucker
- 1 ½ EL Speisestärke (ca. 15 g)
- 6 Eiweiß
- 1 TL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 768 kJ / 183 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schwarzwälder Kirschtorte
3h
Donauwellen
2h 40min
Himbeer-Biskuit-Röllchen
30 min
Käse-Sahne-Torte
2 Std.
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2h 30min
Bienenstich
3h
Biskuit-Rolle mit Nektarinen-Himbeer-Füllung
5h
Spiegelei-Kuchen
1 Std. 15 Min
Tortenboden
45min
Käsesahnetorte mit Mango
8h
Butter-Apfel-Kuchen
3h
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1h 20min