Urządzenia i Akcesoria
Grünkernbrötchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 10 godz.
8 Stück
Składniki
-
Grünkern200 g
-
Wasser und etwas mehr zum Einweichen220 g
-
Möhren in Stücken100 g
-
Mehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten270 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Zucker5 g
-
Salz1 ½ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
903 kJ /
216 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
4.5 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2017
25 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Karotten-Walnuss-Brot
2 Std.
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1 Std. 30 Min
Amaranth-Brötchen
9 Std.
Vollkornspitze
24 Std.
Kartoffel-Gewürz-Brot
1 Std. 30 Min
Mohn-Bürli
12 Std.
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 Std. 30 Min
Eckbrötchen mit Sonnenblumenkernen
14 Std.
Dinkel-Möhren-Brot
1 Std. 40 Min
Dinkel-Vollkornbrötchen
35 Min
Dinkel-Walnuss-Bürlis
12 Std.
Körner-Bürli
12 Std.