Torta Bimby®

Torta Bimby®

3.9 17 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
15 fette

Składniki

Base
  • di cioccolato fondente a pezzi
    350 g
  • di mandorle pelate
    60 g
  • arancia, preferibilmente biologica la scorza (senza la parte bianca)
    1
  • di burro + q.b.
    100 g
  • di latte
    300 g
  • di farina tipo 00 + q.b.
    250 g
  • di cacao amaro in polvere
    40 g
  • di amido di mais (maizena)
    60 g
  • di zucchero
    250 g
  • uova (da 60 g circa)
    5
  • di lievito in polvere per dolci
    1 bustina
Composizione e decorazione
  • di panna (min. 30% di grassi) fredda
    400 g
  • di zucchero a velo
    40 g
  • di fragole a pezzi
    200 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 508.8 kcal / 2128.8 kJ
Białko 9.2 g
Tłuszcz 30.6 g
Węglowodany 52.3 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 16.7 g
Sód 140 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...