![Croissant al cioccolato Croissant al cioccolato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7933D73D-912F-4DF8-87F5-5371D773C63E/Derivates/E3581AFF-2902-4E4C-B3CA-6AE4BB902F1A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 300 g di farina per torte + q.b. per spolverizzare
- 400 g di burro molto freddo a pezzi piccoli (1-2 cm)
- 200 g di farina manitoba
- 180 g di acqua molto fredda
- 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 180 g di cioccolato al latte a pezzi (da 10 g)
- 1 uovo sbattuto
- 4 cucchiaio di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1391 kJ / 333 kcal
- Białko
- 41.45 g
- Węglowodany
- 28.91 g
- Tłuszcz
- 22.29 g
- Błonnik
- 1.23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ragnetti e serpentelli
1 Std. 40 Min
Biscotti al burro
50 Min
Pizza Margherita
2h
Croissant al burro (alla maniera de Colazione da Tiffany)
5 godz. 15 min
Croissant all'albicocca (di Luca Montersino)
5 godz.
Girelle al cioccolato
9hod. 40min
Focaccia croccante
2sa 10 dk
Baguette dolce
4小时 30 分钟
Bomboloni al forno
3 godz. 35 min
Croissant francese
5 Std. 20 Min
Croissant
7h 30min
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4 godz. 55 min