Croissant al cioccolato

Croissant al cioccolato

2.4 9 ocen
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
18 pezzi

Składniki

Pasta sfoglia
  • 300 g di farina per torte + q.b. per spolverizzare
  • 400 g di burro molto freddo a pezzi piccoli (1-2 cm)
  • 200 g di farina manitoba
  • 180 g di acqua molto fredda
  • 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
  • 180 g di cioccolato al latte a pezzi (da 10 g)
  • 1 uovo sbattuto
  • 4 cucchiaio di zucchero a velo

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 333 kcal / 1391 kJ
Białko 41.45 g
Tłuszcz 22.29 g
Węglowodany 28.91 g
Błonnik 1.23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...