Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 300 g di farina per torte + q.b. per spolverizzare
- 400 g di burro molto freddo a pezzi piccoli (1-2 cm)
- 200 g di farina manitoba
- 180 g di acqua molto fredda
- 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 180 g di cioccolato al latte a pezzi (da 10 g)
- 1 uovo sbattuto
- 4 cucchiaio di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1391 kJ / 333 kcal
- Białko
- 41.45 g
- Węglowodany
- 28.91 g
- Tłuszcz
- 22.29 g
- Błonnik
- 1.23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croissant
7 Std. 30 Min
Baguette
4h
Bomboloni al forno
3 godz. 35 min
Croissant al burro (alla maniera de Colazione da Tiffany)
5 godz. 15 min
Fagottini al cioccolato
7u. 45min
Biscotti al burro
50min
Pizza Margherita
2h
Fiammiferi croccanti al cioccolato
55min
Croissant all'albicocca (di Luca Montersino)
5 Std.
Pane per hamburger
3h 20 min
Croissant francese
5 Std. 20 Min
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4h 55min