Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de agua
- 1 huevo
- 170 g de azúcar
- 1 pellizco de bicarbonato
- 250 g de harina de repostería (y un poco más para espolvorear)
- ½ cucharadita de levadura química en polvo
- 40 g de bizcochos de soletilla
- 150 g de almendras crudas sin piel
- 1 yema de huevo batida (para pintar la masa)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 190 kJ / 45 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coca de vidre con almendra
2h
Coca de vidre con almendra
2h 15min
Trinxat de col
1h 15 min
Coca de llardons d'Olot
1h 30min
Coca de Sant Joan
1h
Pastissets de Tortosa (Cataluña)
2h
Coca de recapte (Cataluña)
1h 15 min
Coca dulce de anís y almendras
50min
Buñuelos de viento
1h
Coca de vidre con anís (Cataluña)
2h 15min
Coca de Llavaneres
1h
Panellets
10 Std. 30 Min