Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de agua
- 1 huevo
- 170 g de azúcar
- 1 pellizco de bicarbonato
- 250 g de harina de repostería (y un poco más para espolvorear)
- ½ cucharadita de levadura química en polvo
- 40 g de bizcochos de soletilla
- 150 g de almendras crudas sin piel
- 1 yema de huevo batida (para pintar la masa)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 190 kJ / 45 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trinxat de col
1 Std. 15 Min
Coca de llardons d'Olot
1 godz. 30 min
Coca de vidre con almendra
2 godz.
Coca de hojaldre con crema catalana y gelatina de moscatel (Cataluña)
3h 50min
Pastissets de Tortosa (Cataluña)
2 godz.
Panellets
10u. 30min
Coca de vidre con almendra
2 Std. 15 Min
Coca dulce de anís y almendras
50 min.
Coca de recapte (Cataluña)
1 Std. 15 Min
Coca de Sant Joan
1h
Coca de vidre con anís (Cataluña)
2 Std. 15 Min
Coca de Llavaneres
1h