![Vada Vada](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1D92462E-344D-4EA9-B3F6-E358E6CC6D17/Derivates/E27FC7C8-8585-470A-B6A7-CAA3760D33E6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g urad dal (see Tips)
- cold water, for soaking
- 1 tbsp fennel seeds
- ½ tsp black peppercorns
- 2 dried red chillies
- 1 tsp ginger paste (see Tips)
- ½ tsp garlic paste (see Tips)
- 50 g brown onion
- 12 fresh curry leaves
- 2 - 5 fresh long green chillies, trimmed and cut into halves
- 9 sprigs fresh coriander, leaves, stalks and roots (see Tips)
- 1 tsp sugar
- 1 tsp salt
- 1 tsp baking powder (see Tips)
- 1000 g oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 252.5 kJ / 60.1 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 6.9 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 108.6 mg