Semifreddo ai due cioccolati e nocciole

Semifreddo ai due cioccolati e nocciole

3.1 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 7 godz.
8 porzioni

Składniki

Sciroppo al cacao
  • di acqua
    125 g
  • di zucchero
    125 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di estratto di vaniglia naturale
    ½ cucchiaino
  • di cacao amaro in polvere
    50 g
Semifreddo
  • di cioccolato bianco a pezzi
    150 g
  • di zucchero
    60 g
  • di panna (35% di grassi)
    500 g
  • di latte
    500 g
  • fogli di gelatina (4 g cad.), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati (vedere consigli)
    6
  • di cioccolato fondente a pezzi
    150 g
  • di granella di nocciole
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 606 kcal / 2535 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...