Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
- 50 g di cioccolato bianco a pezzi
- 50 g di cioccolato fondente a pezzi
Crema al mascarpone alle mandorle
- 130 g di zucchero
- 90 g di mandorle pelate
- 5 tuorli d'uovo
- 40 g di liquore all'amaretto
- 500 g di mascarpone
- 5 albumi
Terminare la preparazione
- fragole a pezzi, q.b. per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 9299.7 kJ / 2222.7 kcal
- Białko
- 42.5 g
- Węglowodany
- 122.1 g
- Tłuszcz
- 170.9 g
- Błonnik
- 8 g
Alternatywne przepisy
Profiteroles al limone
1 Std. 45 Min
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Crostata di frutta al San Marzano
1 Std.
Dessert arancia, mandorle e zafferano
2 godz. 30 min
Galette des rois pistacchi e ciliegie
3 Std.
Girelle alla curcuma con zucchine e gamberetti
8 Std.
Il nuovo cheesecake di Luca Montersino
3 Std. 30 Min
Fiocchi di cacao
49h 30 min.
Torta cappuccino
2h
Torta di meringa e mousse al cioccolato
6 godz. 30 min
Mini flan al pan di Spagna
2h 45min
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1h 40min