Millefoglie al tiramisù e mandorle

Millefoglie al tiramisù e mandorle

3.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
3 porzioni

Składniki

Pasta sfoglia
  • di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
    200 g
  • di farina + q.b.
    200 g
  • di acqua fredda
    90 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di cioccolato bianco a pezzi
    50 g
  • di cioccolato fondente a pezzi
    50 g
Crema al mascarpone alle mandorle
  • di zucchero
    130 g
  • di mandorle pelate
    90 g
  • tuorli d'uovo
    5
  • di liquore all'amaretto
    40 g
  • di mascarpone
    500 g
  • albumi
    5
Terminare la preparazione
  • fragole a pezzi, q.b. per decorare

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 2222.7 kcal / 9299.7 kJ
Białko 42.5 g
Tłuszcz 170.9 g
Węglowodany 122.1 g
Błonnik 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...