![Millefoglie al tiramisù e mandorle Millefoglie al tiramisù e mandorle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2AE99EBC-5312-4301-BB6F-A69CE8DCBBAF/Derivates/3121CBF0-BE1F-4818-9101-0FE33EDEA06D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
- 50 g di cioccolato bianco a pezzi
- 50 g di cioccolato fondente a pezzi
Crema al mascarpone alle mandorle
- 130 g di zucchero
- 90 g di mandorle pelate
- 5 tuorli d'uovo
- 40 g di liquore all'amaretto
- 500 g di mascarpone
- 5 albumi
Terminare la preparazione
- fragole a pezzi, q.b. per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 9299.7 kJ / 2222.7 kcal
- Białko
- 42.5 g
- Węglowodany
- 122.1 g
- Tłuszcz
- 170.9 g
- Błonnik
- 8 g
Alternatywne przepisy
Crema pasticcera
15 Min
Panna montata
10min
Torta gelato al caffè con caramello allo Champagne
10 Std.
Torta gelato napoletana
18 Std. 55 Min
Bicchierini con crema al gianduia e tegola alle nocciole
5h 30min
Semifreddo mandorlato
8h 20min
Vol-au-vent leggeri
2 Std. 30 Min
Budino al cioccolato bianco
2 Std. 20 Min
Tartufi al cioccolato fondente e panettone
14 godz.
Budino cioccolato e amaretti
2 godz. 55 min
Crostata al tiramisù
3 Std. 15 Min
Crema chantilly
35 min