Millefoglie al tiramisù e mandorle

Millefoglie al tiramisù e mandorle

3.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
3 porzioni

Składniki

Pasta sfoglia
  • 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
  • 200 g farina + q.b.
  • 90 g di acqua fredda
  • 1 pizzico di sale
  • 50 g di cioccolato bianco a pezzi
  • 50 g cioccolato fondente a pezzi
Crema al mascarpone alle mandorle
  • 130 g zucchero
  • 90 g di mandorle pelate
  • 5 tuorli d'uovo
  • 40 g di liquore all'amaretto
  • 500 g di mascarpone
  • 5 albumi
Terminare la preparazione
  • fragole a pezzi, q.b. per decorare

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 42.5 g
Kalorie 9299.7 kJ / 2222.7 kcal
Tłuszcz 170.9 g
Błonnik 8 g
Węglowodany 122.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...