![Canestrelli salati con mousse al prosciutto Canestrelli salati con mousse al prosciutto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2f6ca17d-143b-450c-ad5f-0029c0ebf334/Derivates/aa1f3cf4-acdd-48a7-9077-842fb81ee7d8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Canestrelli
- 120 g di acqua frizzante
- 250 g di farina tipo 1 + q.b.
- 50 g di olio di oliva
- 1 cucchiaino di curcuma in polvere
- ½ cucchiaino di bicarbonato di sodio
- ½ cucchiaino di sale
Mousse al prosciutto
- 200 g di prosciutto cotto a pezzi
- 300 g di ricotta fresca, ben scolata
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 362.2 kJ / 86.5 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 41.8 mg
Alternatywne przepisy
Mini soufflè ai formaggi e zucchine (senza glutine)
35min
Bignè con crema di asparagi
1 godz. 30 min
Cocottine zucchine e fonduta (Bimby Friend)
55 min
Girelle alla paprika con ricotta e pomodorini
7 godz. 30 min
Bignè salati con crema di piselli
2h
Sformati di piselli con salsa al formaggio
50 min
Mini cheesecake salate al basilico
3 Std. 30 Min
Tortino di zucchine con pesto di basilico e limone
1 godz. 20 min
Polpettone ricotta e tonno
45 min
Polpette di mortadella
20min
Tortino di zucchine con cuore filante di Gorgonzola
1 godz. 20 min
Cheesecake al pesto genovese
9 godz.