Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Compota de manzana y dulce de leche
- 400 g de manzanas Golden peladas (sin pepitas y en cuartos)
- 60 g de dulce de leche
Montaje y horneado
- 2 láminas de masa de hojaldre extendidas (de aprox. 40x30 cm)
- 1 judía blanca seca o sorpresa
- 1 huevo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 846 kJ / 202 kcal
- Białko
- 3.13 g
- Węglowodany
- 23.56 g
- Tłuszcz
- 10.63 g
- Błonnik
- 1.25 g
Alternatywne przepisy
Pastel de calabaza al cacao con cobertura de fresa
1h 30 min
Tarta de almendra (Pegarata)
2h 30 min
Bizcocho de nectarinas al oporto
1 Std.
Pasteles de nubes con coco y pistachos
5 Std. 20 Min
Mierensinas
1 godz. 10 min
Soufflé al Grand Marnier®
1 Std.
Tarta de pera
9 Std.
Charlota de albaricoques con crema de limón
13h
Cake especiado de Navidad
3u. 50min
Almoixàvenas
1h 30 min
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25 Std. 40 Min
Pastel de manzana con crujiente de nuez
1h 30 min