Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Compota de manzana y dulce de leche
- 400 g de manzanas Golden peladas (sin pepitas y en cuartos)
- 60 g de dulce de leche
Montaje y horneado
- 2 láminas de masa de hojaldre extendidas (de aprox. 40x30 cm)
- 1 judía blanca seca o sorpresa
- 1 huevo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 846 kJ / 202 kcal
- Białko
- 3.13 g
- Węglowodany
- 23.56 g
- Tłuszcz
- 10.63 g
- Błonnik
- 1.25 g
Alternatywne przepisy
Bougatsa griega con miel y pistachos
4h 45 min
Cortadillos de cidra
1j
Tarta de cerezas
2j
Roscón relleno con frutas confitadas
4 Std.
Clafouti de cerezas
1j 20 menit
Bahn chuoi nuong (pastel de plátano)
55 Min
Tarta Dobos
2h 40 min
Pastel de calabaza al cacao con cobertura de fresa
1j 30 menit
Tarta Selva Negra (schwarzwälder Kirschtorte)
2j 10 menit
Trenza glaseada de crema y frutos secos
4 godz. 10 min
Bizcocho de compota de manzana
2 godz. 20 min
Tarta de manzana americana (Apple pie)
1j