Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- caramelo líquido para caramelizar los moldes
- 6 peras (conferencia, blanquilla, etc.) descorazonadas
- 110 g de azúcar
- 40 g de mantequilla
- ½ cucharadita de canela molida
- 2 huevos
- ¼ cucharadita de azúcar vainillado
- 80 g de harina de repostería
- 600 g de agua (para el vapor)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1077 kJ / 257 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buñuelos de manzana
45 min
Flan de pera a la vainilla
3sa 15 dk
Pastel francés con fresas (millasson)
1h 10min
Tarta de mandarinas
2h 45min
Crema de caramelo
2 Std. 10 Min
Tarta de pera
9 Std.
Flan de manzana
2小时
Manzanas al vapor
1h 10min
Bavaroise de naranja
5sa 15 dk
Pasteles de manzana en vaso
1h
Tarta de manzana y pera
50 min
Compota de manzana con cobertura de bizcocho
50 min