Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- caramelo líquido para caramelizar los moldes
- 6 peras (conferencia, blanquilla, etc.) descorazonadas
- 110 g de azúcar
- 40 g de mantequilla
- ½ cucharadita de canela molida
- 2 huevos
- ¼ cucharadita de azúcar vainillado
- 80 g de harina de repostería
- 600 g de agua (para el vapor)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1077 kJ / 257 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel francés con fresas (millasson)
1 godz. 10 min
Serpiente de frutos secos y franchipán
50 min
Buñuelos de manzana
45 min
Tarta de cerezas
2h
Flan de pera a la vainilla
3h 15min
Natillas de naranja con chocolate
2h 15min
Tarta de plátano al caramelo
45 min
Manzanas en almíbar de moscatel
25 min
Tarta de melocotón
1h 15min
Tarta de almendras
50 min
Tarta de naranja
5h
Tarta Tatín
1 godz. 30 min