Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gianduia
- 50 g di zucchero
- 50 g di nocciole spellate e tostate
- 10 g di latte in polvere
-
150
g di cioccolato fondente a pezzi
lub 150 g di cioccolato al latte a pezzi
Impasto
- 200 g di latte
- 100 g di zucchero
- 1 cucchiaino di miele
- 100 g di burro a pezzi + q.b. per imburrare
- 1 uovo
- 1 goccia di estratto di vaniglia naturale
-
25
g di lievito di birra fresco
lub 1 bustina di lievito di birra disidratato - 500 g di farina manitoba + q.b. per infarinare
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1515 kJ / 362 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fagottini al cioccolato
7h 45min
Torta di rose
2h
Tarte brownies all'arancia di Luca Montersino
2ч. 30 мин.
Crostata di mele
1 godz. 5 min
Sacher gelata
15 godz.
Gubana
3 Std. 45 Min
Torta di rose salata
4 godz. 15 min
Torta Nua
2h
Torta friabile ai frutti di bosco
2h 55min
Torta sbrisolona
55min
Torta di albumi e cioccolato
45min
Crostata bigusto
1 godz. 55 min