Torta di rose al gianduia

Torta di rose al gianduia

4.5 46 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
12 porzioni

Składniki

Gianduia
  • 50 g di zucchero
  • 50 g di nocciole spellate e tostate
  • 10 g di latte in polvere
  • 150 g di cioccolato fondente a pezzi
    150 g di cioccolato al latte, a pezzi
Impasto
  • 200 g di latte
  • 100 g di zucchero
  • 1 cucchiaino di miele
  • 100 g di burro a pezzi + q.b. per imburrare
  • 1 uovo
  • 1 goccia di estratto di vaniglia naturale
  • 25 g di lievito di birra fresco
    1 bustina di lievito di birra disidratato
  • 500 g di farina manitoba + q.b. per infarinare
  • 1 pizzico di sale

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 362 kcal / 1515 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...