Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
10
g de levure boulangère sèche
lub 20 g de levure boulangère fraîche - 100 g de lait écrémé
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 250 g de fromage blanc, 0% m.g.
- 2 œufs
- 75 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 1 pincée de sel
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 318.2 kJ / 75 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Cubes de poulet et riz aux lentilles
50min
Pains au maïs
3h 20min
Briochettes en éventail
3u. 35min
Petits pains au lait au caramel
4h
Brioche au chocolat
5h 15 min
Brioche à la fleur d'oranger
5h
Baguette viennoise au thé matcha
1h 45min
Pain aux noisettes
3u. 15min
Le pain bénit
2h 30min
Pancakes légers
45min
Beignets au four
2h
Gâteau léger au fromage blanc
4h