Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Miel
- 200 g de piloncillo, en trozos
- 300 g de agua
- 1 rama de canela
- 1 anís estrellado
Buñuelos
- 10 g de esencia de anís
- 125 g de agua
- 30 g de azúcar
- 15 g de manteca vegetal
- 1 cucharadita de polvo para hornear
- 355 g de harina
- 1 huevo
- aceite para freír, el necesario
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1592 kJ / 379 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Adobo básico
30min
Tradicional barbacoa hidalguense
3 Std.
Buñuelos de feria con miel de guayaba y piloncillo
55min
Birria
1h
Buñuelos de rodilla y ganache de chocolate Oaxaqueño
50min
Capirotada en bocados
25min
Mole Negro
2h
Pastel imposible al vapor
2 Std. 40 Min
Tamales dulces de pasas
2h
Pan de muerto relleno de dulce de leche
4 Std. 15 Min
Masa básica para tamales
1h 30min
Bolillos caseros
1 Std. 40 Min