Tarta de guayaba y chile habanero

Tarta de guayaba y chile habanero

4.3 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
10 rebanadas

Składniki

Relleno
  • 6 guayabas cortadas en rebanadas delgadas
  • azúcar refinada suficiente para espolvorear
  • 550 g de guayabas sin rabo y cortadas en cuartos
  • 2 chiles habaneros sin rabo ni semillas
  • 160 g de azúcar
  • 190 g de queso crema
Masa azucarada
  • 315 g de harina
  • 130 g de mantequilla sin sal, fría y cortada en cubos pequeños
  • 1 huevo
  • 1 yema de huevo
  • ¼ cdita de sal fina
  • 3 cdas de azúcar
  • frijol negro seco crudos
  • menta fresca para decorar

Wartości odżywcze na 1 rebanada

Kalorie 499 kcal / 2096 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 78 g
Błonnik 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...