Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 6 guayabas, cortadas en rebanadas delgadas
- azúcar refinada, suficiente para espolvorear
- 550 g de guayabas, sin rabo y cortadas en cuartos
- 2 chiles habaneros, sin rabo ni semillas
- 160 g de azúcar
- 190 g de queso crema
Masa azucarada
- 315 g de harina
- 130 g de mantequilla sin sal, fría y cortada en cubos pequeños
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- ¼ cdita de sal fina
- 3 cdas de azúcar
- frijol negro seco crudos
- menta fresca para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 2096 kJ / 499 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 10 g
Alternatywne przepisy
Rollo de guayaba
2j 30 menit
Carnitas de atún
40min
Pollo con mole verde
1h
Chiles en nogada
1h
Pan de elote
2h
Bolitas de plátano macho
40min
Taquitos de pescado con mayonesa de alcaparras
45min
Panqué alemán al vino tinto de Don Martin Berger
1h 30min
Pudín de tapioca y arroz
1h 10min
Panqué de plátano
1 Std. 50 Min
Chiles en nogada
1h
Pastel de zanahoria sin harina
20min