Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caldillo
- 470 g de jitomate, cortado en cuartos
- 1 diente de ajo
- 55 g de cebolla
- 1 cdita de sal fina
Chiles rellenos
- 6 chiles poblanos
- 80 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 15 g de aceite
- 250 g de carne molida de res
- 150 g de carne molida de cerdo
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 1 de canela en polvo
- 1 pizca de comino en polvo
- ¾ cdita de sal fina
- 100 g de durazno en almíbar, en rebanadas, cortado en trocitos
- 100 g de piña en almíbar en trozos, cortada en trocitos
- 115 g de uva blanca, sin semillas, cortadas por la mitad
- cilantro
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 882 kJ / 210 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas con jitomate al chipotle
1小时
Pollo en salsa verde con nopales
40min
Salsa de molcajete
10min
Cochinita pibil
4u.
Chicharrón en salsa verde
35min
Tortitas de carne en salsa verde
1hod. 40min
Chicharrón en salsa verde
35min
Salsa de chipotle y cacahuate
10min
Rajas con queso
25min
Panuchos de cochinita pibil
35min
Rajas con elote
20 Min
Chilaquiles divorciados
1小时