Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 180 g de mantequilla sin sal, cortada en trozos y congelada
- 200 g de harina de trigo, y un poco más para trabajar
- 90 g de agua fría
- ½ cdita de sal fina
- 1 cdita de polvo para hornear
Relleno de queso
- 130 g de queso manchego, en trozos
- 190 g de queso crema, a temperatura ambiente
- 50 g de crema ácida
- ½ cdita de vainilla
- ½ cdita de ralladura de limón verde
- 1 huevo
Armado de trenza
- 350 g de ate de guayaba, cortado en rebanadas delgadas
- 1 huevo batido
- azúcar, la necesaria para decorar
- Wartości odżywcze
- na 12 porciones
- Kalorie
- 19200 kJ / 4572 kcal
- Białko
- 96 g
- Węglowodany
- 432 g
- Tłuszcz
- 276 g
- Błonnik
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel azteca
1 Std. 20 Min
Enchiladas suizas
1 Std.
Roles de chocolate
2 Std. 30 Min
Betún de queso crema
5 Min
Garibaldis
40 Min
Pastel de sushi
1 Std.
Mostachón de frutos rojos
1 Std. 30 Min
Salsa tampico
10 Min
Festejo de zanahoria
2 godz. 55 min
Bisquets
40 Min
Pan de elote chorreado de gloria (Black Diamond)
1 Std. 30 Min
Gelatina de mazapán
2 Std.