Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 300 g water
- 15 g fresh yeast
- 500 g plain flour
- 15 g salt
- 2 tsp turmeric powder
- 30 g fresh coriander, roughly chopped
- 30 g fresh mint, leaves only
- 30 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
Spiced meat filling
- 100 g onions, cut into quarters
- 30 g fresh coriander, roughly chopped
- 30 g fresh mint, leaves only
- 30 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 50 g yellow peppers, cut into pieces
- 50 g red peppers, cut into pieces
- 300 g beef mince
- 2 pinches salt, adjust to taste
- 2 pinches freshly ground black pepper, adjust to taste
- 2 tsp ground turmeric
- 1 pinch ground cumin
Assembly
- olive oil, for oiling hands and for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2134 kJ / 510 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Antonio Bachour: Chocolate Caramel Pudding Tarts
6 Std. 10 Min
Chai tea
15 dk
Arabian spice mix
5 min
Middle eastern stuffed chicken
2h 25 min
Meatballs in a rich tomato sauce (daoud basha)
1sa
Moroccan harira and chicken soup
1sa
Potato goulash
1sa
Pulled pork with steamed buns
3h
Potato, Tomato and Kofta Gratin with Pepper Sauce
1 godz. 35 min
Pitta bread
2 Std.
Fatayer with cheese and mint
2 godz. 15 min
Classic Diner Burger
25 dk