Irish Coffee Cake with Whiskey Caramel Sauce

Irish Coffee Cake with Whiskey Caramel Sauce

3.9 32 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 slices

Składniki

Bundt Cake
  • unsalted butter room temperature, cut into pieces, plus extra to grease
    6 oz
  • brown sugar
    8 oz
  • strong brewed coffee room temperature
    5 oz
  • Irish whiskey
    2 oz
  • large eggs plus 1 egg yolk, from a large egg
    3
  • vanilla extract
    1 tsp
  • all-purpose flour
    12 ½ oz
  • baking powder
    1 tbsp
  • baking soda
    1 tsp
  • salt
    ⅛ tsp
Whiskey Caramel Sauce
  • unsalted butter cut into pieces
    3 oz
  • brown sugar
    3 oz
  • Irish whiskey
    2 oz
  • salt
    1 pinch
  • heavy whipping cream
    2 oz

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 429.1 kcal / 1795.4 kJ
Białko 5.7 g
Tłuszcz 21.3 g
Węglowodany 48.7 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 12.7 g
Sód 266.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...