Wersje kompatybilne
Mejillones con patatas fritas (Moules frites)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de puerro en trozos
- 50 g de apio en trozos
- 50 g de mantequilla en trozos
- 500 g de aceite para freír
- 1 pellizco de sal
- 5 - 6 pellizcos de pimienta molida
- 150 g de vino blanco
- 1000 g de mejillones frescos limpios
- 700 - 800 g de patatas en bastones
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2268 kJ / 543 kcal
- Białko
- 16.82 g
- Węglowodany
- 32.64 g
- Tłuszcz
- 38.31 g
- Błonnik
- 4.14 g
Alternatywne przepisy
Rape al vapor con salsa verde
20 min
Rape al limón con anchoas
25 min
Rodaballo con patatas panadera
40min
Mariscada
3h 30min
Rodaballo con verduras y mantequilla maître d'hotel
1 godz. 5 min
Berberechos y almejas al limón con ensalada de rúcula
1h
Rape al vapor con albahaca y tomates cherry
25 min
Mejillones y almejas con aliño al vapor de perejil
40min
Mejillones al limón
30min
Mejillones con salsa de vino blanco y nata
45min
Almejas al vapor con salsa de mantequilla
1h
Mejillones en curry blanco - Sri Lanka
30min