Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Zucker
- ½ Orange, unbehandelt, Schale dünn abgeschält
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält
- 8 Eier, getrennt
- 300 g Milch
- 200 g Mehl
- 1 EL Orangenlikör, z.B. Grand Marnier
- Rosinen zum Bestreuen
- gehobelte Mandeln zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2979 kJ / 712 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 101 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bayerische Creme
8h
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1h
Käsespätzle
1h 10 min
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40 min
Vanillesauce (Creme Anglaise)
15min
Germknödel mit Vanillesauce
2 godz.
Apfelknödel mit Vanillesauce
1h 40min
Milchrahmstrudel
1h 30 min
Grießflammeri
2h 30min
Lasagne al forno
2h 10min
Kirsch-Milchreis-Auflauf
1 godz. 35 min
Kaiserschmarren mit Apfelmus
1h 20 min