Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Füllung
- 6 Blätter Gelatine
- 120 g Zucker
- ½ Limette, unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 300 g Erdbeeren
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 200 g Quark, 20% Fett
Biskuit und Fertigstellung
- 60 g Zucker und etwas mehr zum Bestreuen
- 1 Prise Salz
- 5 Eier, getrennt
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 40 g Mehl
- 40 g Speisestärke
- ½ Pck. Backpulver
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 845 kJ / 202 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Schwarzwälder Kirschtorte
3u.
Käse-Sahne-Torte
6h
Biskuit
1 Std. 50 Min
Osterlamm
1h 10 min
Pfirsich-Biskuitrolle
2u. 10min
Nuss-Biskuit-Torte mit Himbeersahne
3u.
Apfelstrudel
1h 20 min
Schoko-Biskuitrolle
14 Std.
Käsesahnetorte mit Mango
8h
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2 Std. 30 Min
Zimt-Biskuit-Rolle
45 min
Marmor-Gugelhupf
3u.