Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 5 Eier, getrennt
- 60 g Zucker zum Einrollen des Biskuits
- 1 Prise Salz
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Marzipanrohmasse, in Stücken
- 40 g Mehl
- 40 g Speisestärke
Zitronenfüllung
- 60 g Zucker
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- ½ Vanilleschote
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 Pck. Sahnesteif
- 400 g Quark
- 200 g Lemon Curd
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1009 kJ / 241 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Bienenstich
5h 30 min
Schwarzwälder Kirschtorte
3h
Käse-Sahne-Torte
6 Std.
Donauwellen
2h 30 min
Biskuit
1 godz. 50 min
Mango-Joghurt-Torte mit Frischkäse
10h
Erdbeer-Biskuitrolle mit Limette
10h
Bienenstich
3h
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Schoko-Biskuitrolle
14 godz.
Käsesahnetorte mit Mango
8h
Windbeutel mit Sahne-Kirsch-Füllung
1 godz. 50 min