Urządzenia i Akcesoria
Hefezopf mit Puddingfüllung
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 Scheiben
Składniki
Teig:
-
Milch250 g
-
Butter in Stücken100 g
-
Zucker100 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Mehl600 g
-
Ei1
-
Salz½ TL
Füllung und Fertigstellung:
-
Milch500 g
-
1 - 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht, oder VanilleschotenmarkBourbon-Vanille, gemahlen2 Msp.
-
Zucker70 g
-
Ei1
-
Speisestärke35 g
-
Zimt2 Msp.
-
Sultaninen100 g
-
Kaffeesahne zum Bestreichen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
643 kJ /
154 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hefegrundteig, süss
1 godz.
Lamm aus süßem Hefeteig
1 godz. 30 min
Nuss-Striezel
1 godz. 30 min
Gefüllter Vanillezopf
2 godz.
Mohnblume
1 godz. 10 min
Nussschleifen
2 godz.
Hefezupfbrot mit Zimt
2 godz. 10 min
Streuseltaler
1 godz. 45 min
Mohnstriezel
2 godz. 15 min
Hefeschnecken
1 godz. 40 min
Puddingschnecken
2 godz.
Hefezopf "Take five"
2 godz. 20 min