Hefezopf mit Puddingfüllung

Hefezopf mit Puddingfüllung

4.7 526 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 Scheiben

Składniki

Teig:
  • Milch
    250 g
  • Butter in Stücken
    100 g
  • Zucker
    100 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Mehl
    600 g
  • Ei
    1
  • Salz
    ½ TL
Füllung und Fertigstellung:
  • Milch
    500 g
  • Bourbon-Vanille, gemahlen
    2 Msp.
    1 - 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht, oder Vanilleschotenmark
  • Zucker
    70 g
  • Ei
    1
  • Speisestärke
    35 g
  • Zimt
    2 Msp.
  • Sultaninen
    100 g
  • Kaffeesahne zum Bestreichen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 4 g
Kalorie 643 kJ / 154 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 0.8 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...