Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig:
- 250 g Milch
- 100 g Butter, in Stücken
- 100 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 600 g Mehl
- 1 Ei
- ½ TL Salz
Füllung und Fertigstellung:
- 500 g Milch
-
2
Msp. Bourbon-Vanille, gemahlen
lub 1 - 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht oder Vanilleschotenmark - 70 g Zucker
- 1 Ei
- 35 g Speisestärke
- 2 Msp. Zimt
- 100 g Sultaninen
- Kaffeesahne zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 643 kJ / 154 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Biskuit
1 Std. 50 Min
Nuss-Striezel
1 Std. 30 Min
Apfeltaschen
2 godz. 40 min
Pfirsich-Biskuitrolle
2u. 10min
Brombeer-Mohnschnecke
2 godz. 5 min
Apfel-Hefe-Schnecken
2 godz. 40 min
Hefeschnecken
1 godz. 40 min
Nussschleifen
2 godz.
Hefegrundteig, süss
1 Std.
Gedrehter Hefezopf
2 godz.
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2 Std. 30 Min
Puddingschnecken
2 godz.