Urządzenia i Akcesoria
Nussecken
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 Stück
Składniki
Teig
-
Milchreis150 g
-
Buchweizen120 g
-
Butter in Stücken100 g
-
Zucker70 g
-
Salz1 Prise
-
Wasser150 g
-
Johannisbrotkernmehl½ TL
Belag und Fertigstellung
-
Haselnüsse400 g
-
Butter weich, in Stücken200 g
-
Zucker200 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht2 TL
-
Wasser75 g
-
Aprikosenkonfitüre100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
2 g
Kalorie
993 kJ /
237 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
23.8 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gedeckter Apfelkuchen
8 godz.
Vanillekipferl
2 godz.
Nussecken
1 godz. 10 min
Gedeckter Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Nuss-Biskuit-Torte mit Himbeersahne
3 godz.
Russische Nussecken
3 godz.
Biskuit
1 godz. 30 min
Haselnussbusserl
1 godz. 20 min
Spritzgebäck
1 godz.
Nussecken de luxe
1 godz. 45 min
Mandel-Spritzgebäck
1 godz.
Käsekuchen
4 godz. 30 min