Urządzenia i Akcesoria
Rohrnudeln
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 Portionen
Składniki
-
Zitrone unbehandelt, Schale dünn abgeschält½
-
Zucker50 g
-
Milch250 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Ei1
-
Weizenmehl Type 550500 g
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten150 g
-
Salz1 Prise
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
12 g
Kalorie
2362 kJ /
564 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
71 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grießnockerl
30 min
Kaiserschmarrn
35 min
Strudelgrundteig
45 min
Germknödel
1 godz.
Quark-Milchreis-Auflauf
1 godz. 35 min
Nuss-Striezel
1 godz. 30 min
Milchrahmstrudel
1 godz. 30 min
Semmelschmarrn
1 godz.
Ofenschlupfer
1 godz. 5 min
Kirschenmichel
1 godz.
Grießauflauf
1 godz. 30 min
Germknödel mit Vanillesauce
2 godz.