![Vanille-Safran-Sauce Vanille-Safran-Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7698ac52-e0b9-4880-b0e7-1a5ab0cdefe9/Derivates/14878238-b728-4269-b8e0-535387e646a7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 Eigelb
- 290 g Milch
- 10 g Pernod
- 50 g weiße Schokolade, in Stücken
- 200 g Sahne
- 80 g Zucker
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 1 Dose Safran (0,1 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1061 kJ / 253 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Preiselbeersahne zu Kaiserschmarrn
10 min
Wiener Kugeln
50min
Orangeade
55 Min
Gâteau au chocolat mit Apfelkompott
2 godz. 30 min
Erdäpfelsuppe | Morcheln | Lauch
1 godz. 45 min
Eierlikör-Sabayon
15 min
Reiskuchen mit Apfel-Preiselbeer-Kompott
1 Std. 30 Min
Orangen-Biskuit-Kuchen
1 Std. 15 Min
Schneenockerl mit Vanilleschaum
1 godz. 45 min
Süßer Mürbeteig
1 godz. 50 min
Windbeutel mit Sahne-Kirsch-Füllung
1 godz. 50 min
Rote Grütze Deluxe
30min